Att bo här

Bostadsrättföreningen BRF Tallbacken

Föreningen består utav 151 lägenheter på Tallåsvägen 218-360.
Föreningen har 151 P-platser.
Det finns 6 tvättstugor i föreningen.
Det finns även en festlokal för ca 30 sittande gäster, lokalen är fullt utrustad med TV, video samt stereo. Föreningen har även en bastu med dusch.

I Vallentunas södra ände nära gränsen till Täby kyrkby hittar du Brf Tallbacken.
Vallentuna ligger ca 25km norr om Stockholm och har drygt 30 000 invånare.
Området har mycket nära till Kragstalund station där Roslagsbanan tar dig in till Stockholm Östra på ca 25 min,och till flera busslinjer.
Här finns det även flertalet skolor och förskolor inom 10 minuters promenadavstånd.
Ett par minuters promenad tar dig även till härliga skogspromenader i Vallentunas södra skogar.

Allmänt om området

Populärt, barnvänligt område nära Täbygränsen med hållplats för Roslagsbanan och skola (Vittra skola/Bällstabergsskolan).
Vallentuna ligger på ett par kilometers avstånd.
Till Kvarnbadet, ett utomhusbad vid norra änden utav Vallentunasjön, är det ca 3 km.
Nybyggt inomhusbad finns vid Vallentuna centrum.
Stora skogsområden finns både väster och öster om området och nås inom ett par minuters promenad. Här kan du motionera,rasta hunden,
plocka svamp och bär m.m.

Kommunikationer

Roslagsbanan till Östra station går var 15:e minut på vardagar samt var 30:e minut på kvällar/helger. Buss till Täby C och Mörby C.
Det är gångavstånd till tågstationen och Roslagsbanan blir snart dubbelspårig. Det tar ca 25 min med Roslagsbanan till Östra station och ca 20 min med buss till Danderyds sjukhus.

Närservice

Gångavstånd till mataffär samt grillkök/pizzeria. Ett flertalet skolor och dagis med finns på gångavstånd.
Fem minuters bilväg till Vallentuna C med all tänkbar närservice. Där finns  finns ICA, Coop, banker, apotek, restauranger, systembolag och flera andra affärer.